Kiezen voor een hef- of kiepschuifpui?

 
Gepost op 09-04-2013 Door Schuifpuiexpres Bekeken 973 keer

 

Een schuifpui is een goede oplossing als u uw tuin bij dewoonkamer wilt trekken. De ruime raam oppervlakken brengen uw huis, terras en tuin op een aangename en handige wijze samen en zorgen voor een goede lichtinval. Door het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen heeft u een schuifpui die lang meegaat zonder dat u er nog groot onderhoud aan hoeft teplegen. Grofweg bestaan er twee diverse soorten schuifdeuren, de hefschuifpui en de ventilatie-kiepschuifpui.


Hefschuifpui
De hefschuifpui wordt gekenmerkt door het feit dat deze wordt bediend wordt door een hendelmechanisme. Hierdoor kan het schuivende deel op iedere stand vastgezet worden. De rail van het systeem ligt ongeveer even hoog als de binnenvloer waardoor er een zeer kleine drempel ontstaat. De schuifpuien kunnen worden voorzien van inbraakbeveiliging waardoor ook de schuifpui zeer goed tegen inbraak beveiligd is. De puien zijn leverbaar in diverse materialen als kunststof, aluminium en hardhout. Daarnaast worden ze op maat gemaakt en volledig ingericht volgens uw eigen wensen. De HR++ beglazing  zorgt voor een optimale isolatie.

Ventilatie-kiepschuifpui
De ventilatie-kiepschuifpui wordt gekenmerkt door een schuivend gedeelte dat ook op de kiepstand gezet kan worden. Op deze manier komt er wel frisse lucht binnen maar ontstaat er geen grote openingsruimte. Het schuivende deel kan helemaal opengezet worden zodat een grote doorgang wordt gecreëerd. Het schuivende deel bevindt zich aan de binnenzijde van de woning. De ventilatie-kiepschuifpui is leverbaar in diverse materialen zoals kunststof en kan uitgevoerd worden met verschillende structuren die niet onderdoen voor echt hout. Net zoals bij de hefschuifpui zijn de mogelijkheden legio. Voor optimale isolatie wordt uitsluitend de schuifdeur uitsluitend geleverd met HR++ beglazing.


Reacties op dit artikel