Artikel linkbuilding en marketing

 
Gepost op 04-04-2013 Door Nathanael Bekeken 1056 keer

 

Artikelmarketing en/of artikel-linkbuilding neemt tegenwoordig een steeds belangrijkere rol in op het gebied van SEO optimalisatie. Om gevonden te worden in de zoekmachines, en om jouw website zo hoog mogelijk te krijgen op je belangrijkste keywords, is het van belang dat veel websites een linkje/referentie plaatsen naar jouw website. Dit wordt linkbuilding genoemd.

Vaak gaat het dan om een evenwichtige linkruil, hierbij is het van belang dat de website die naar jouw website verwijst een relevant onderwerp heeft. De tekst op die pagina moet dus affiniteit hebben met de inhoud van jouw website. Dit is lastig, vaak word je hiermee verplicht om links te ruilen met je concurrenten.

Dit probleem kan worden opgelost door artikelmarketing. Artikelmarketing wil zeggen dat je informatieve artikelen schrijft over jouw website, in de tekst zet je 2 รก 3 verwijzingen/links naar jouw website. De artikelen voeg je toe op artikeldirectories zoals bijvoorbeeld; Artikeldirectorie.

De zoekmachines zullen de links oppikken, zij zullen constateren dat het is geplaatst in een relevante informatief artikel en zodoende zullen ze backlink een bepaalde waardering geven.

Do's and don'ts
- Gebruik louter originele teksten en unieke informatie. Ga je op verschillende directories dezelfde artikelen plaatsen dan loop je de significante kans om een Google penalty te krijgen
- Gebruik relevante teksten
- Herhaal niet te vaak je belangrijkste keywords, maar zorg voor een goede keyword density
- Laat de directorie html-codes toe? Pas dan goede SEO-html toe op je artikel


Reacties op dit artikel