Oude Antieke Ansichtkaarten .

 
Gepost op 24-05-2013 Door k vd Vegt Bekeken 828 keer

 

Oude ansichtkaarten je vind het leuk of  totaal niet . Toch komt een stuk geschiedenis voorbij en dit heeft vaak een prijs want sommige oude ansichtkaarten zijn duur .Wat maakt de kaart zo duur? ten eerste de afbeelding een dorp is vaak duurder dan een stads afbeelding . Als dit nu ook nog uit een echte fotokaart blijkt te bestaan gaat de waarde vaak omhoog .Van deze fotokaarten waren er vaak maar een de fotograaf zette vaak zijn naam in het kiekje . gemeentehuis,politie buro,pastoorswoning,of burgemeesterswoning waren vaak het doelwit .
Vaak zijn de gebouwen of huizen van aleer al lang verdwenen , en waar ooit een station had gestaan is van die geschiedenis niks meer terug te zien . Iedereen heeft zo zijn eigen reden om deze kaarten te gaan verzamelen "herinneringen en weemoed " denk maar aan het Nederlands Indië .

Om dit eens van dichterbij te gaan bekijken komt u eens langs op mijn website .De kaarten gaan geveild worden op korte termijn vanaf 0,05 cent en het opbod gaat per 0,01 cent hoe dit in zijn werk gaat ziet u hier > Old Postcards


Reacties op dit artikel