23 weken zwanger

 
Gepost op 19-06-2013 Door AniaS Bekeken 709 keer

 

23 weken zwanger


Als je deze week echo zou maken van jou baby, wees er op voorbereid dat jou kindje niet volledig in het scherm te zien zal zijn. Jou kindje is namelijk a zo gegroeid dat hij niet in een keer in het kader past.

Baby

Je baby is een kleine miniatuur van een pasgeborene. Deze week, zal jou baby's huid zich ontwikkelen en wordt gevormd in de pigment, zodat de tere huid langzaam aan de juiste kleur begint te krijgen. Kleine op dit moment is een goede slaper – hij slaapt ongeveer 20 uur per dag. Tijdens de tijd dat jou baby wakker is wordt hij meer mobiel. Als de baby boos of bang wordt, worden zijn bewegingen snel en energiek.
Als je baby nu op de wereld zou komen, zou hij eigenlijk nog geen kans om te overleven. Het gewicht van deze week is ongeveer 450 gram en jou baby is ongeveer 21 cm hoog.


Moeder


[url=http://www.babyandme.nl/zwangerschap-week-23/]23 weken zwanger[/url] is een hele mooie tijd van de zwangerschap, je voelt je heerlijk en straalt dat ook uit. Regelmatig wordt je door je kleintje geschopt en dat maakt je heel gelukkig. Waarschijnlijk probeer je te raden wanneer de vooruitstekende buik baby's lichaam is, of het zijn hand of een voet is? U kunt nu ook gaan spelen met je kindje: strelen of tikken op een "kicking" deel van het lichaam - zal dit kleine trouw aan een andere serie kicks moedigen.

Is het je opgevallen dat al je schoenen een beetje krap zijn geworden? Soms gebeurt dat. Tijdens de zwangerschap, wat resulteert in zwelling, je voeten worden eigenlijk een beetje groter. Je voeten kunnen ook opgezwollen zijn bij je enkel, vaak ’s avonds na een lange dag kun je daar last van krijgen.
Als gevolg van de versnelling van de betere doorbloeding, wordt je huid beter gevoed en je zult stralen. Op deze manier merk je ook aan je nagels dat ze sneller groeien en het haar is dikker en glanzend. Helaas kan de verhoogde hoeveelheid voedingsstoffen in je huid ook leiden tot de verschijning van haar in minder wenselijke locaties: op het gezicht, armen of rug. In dit geval waren de meeste van de ongewenste haren verdwijnt binnen zes maanden na de [url=http://www.babyandme.nl/bevalling/]bevalling[/url].

Dit is belangrijk!

Vanwege de groeiende baarmoeder, misschien moet je vaker nodig om het toilet te gebruiken. Vergeet niet dat het ophouden van de urine schadelijk is. Dat verhoogt het risico van blaasontsteking. Dit kan weer leiden tot irritatie en induceren uteruscontractie activiteit. Gebruik daarom het toilet zo vaak als je lichaam het vraagt. Als u symptomen van urineweginfecties (koorts, pijn bij het plassen) krijgt, neem onmiddellijk contact op met uw arts.


Reacties op dit artikel