4G straling niet schadelijk, aldus de Nederlandse Overheid

 
Gepost op 05-04-2013 Door Nathanael Bekeken 1644 keer

 

De Nederlandse overheid probeert haar burgers gerust te stellen, middels een onderzoek waaruit blijkt dat de uitrol van 4G in Nederland er niet voor zorgt dat de normen van straling worden overschreden.

Het onderzoek - uitgevoerd door het Antennebureau, in opdracht van het Agentschap Telecom, bestond uit een aantal metingen in Amsterdam en omstreken waar reeds 4G is uitgerold. De stralingsintensiteit, uitgedrukt in volt per meter, werd gemeten op verschillende frequenties: de 800MHz-, 900MHz-, 1800MHz- en 2100MHz-band. Daarbij bleven de gemeten waarden ver onder de gestelde normen per frequentie. De conclusie van het onderzoek is dan ook dat op korte termijn de straling van 4G niet schadelijk is voor de mensen.

De langetermijn effecten van telecom gerelateerde straling zijn mijns inziens niet voldoende uitgewerkt. Het is te makkelijk om te stellen dat straling geen enkele gezondheidsrisico's met zich brengt. Daarbij komt nog eens dat het International Agency for Research on Cancer (IARC), onderdeel van de WHO, gsm-straling geclassificeerd heeft als mogelijk kankerverwekkend voor mensen (classificatie 2B). Er was blijkbaar wel genoeg wetenschappelijk bewijs om die beslissing te maken.


Reacties op dit artikel