Autoverzekeringen, informatie

 
Gepost op 05-04-2013 Door Nathanael Bekeken 572 keer

 

Het afsluiten van de meest geschikte autoverzekering is een tijdrovende klus. Natuurlijk kan het online afsluiten van je autoverzekering een klusje zijn van enkele minuten, maar hoe weet je zeker dat deze autoverzekering goed bij jou past? Daarom loont het de moeite om eens goed uit zoeken welke autoverzekering jou schikt.

Wat voor soort autoverzekering zijn er?
Er zijn drie verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten voor jouw auto. De soorten hebben eigen voorwaarden, hierbij geldt als regel hoe meer er vergoed wordt, des te hoger de maandelijkse premie.

  • WA verzekering
    Deze verzekering is het minimum en is verplicht voor iedere auto met een Nederlands kenteken. De verzekering zorgt ervoor dat je bent verzekerd voor schade die jij aan anderen berokkent.
  • WA Beperkte Casco
    Deze verzekering is vrijwel identiek aan de WA-verzekering maar keert in iets meer gevallen uit. Zo ben je bij deze verzekering tevens gedekt voor diefstal of brand. Dit verschilt echter per verzekeringsmaatschappij en is iets dat je goed moet uitzoeken. De premie van deze verzekering is per maand vanzelfsprekend iets hoger dan de WA-verzekering.
  • WA Volledige Casco (All-risk)
    Met deze verzekering ben je voor alles gedekt, voor zowel schade die jij aan anderen berokkent als schade die jij aanricht op je eigen voertuig. De premie van de All-risk verzekering is natuurlijk het hoogst van alle drie de verzekeringen.


Reacties op dit artikel